Balkabağı Helvası

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Balkabağı Helvası

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Yeni Üye Demet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Balkabağı Helvası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Balkabağı Helvası Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg balkabağı
    • 3 su bardağı süt
    • 1,5 su bardağı şeker 
    • 10 kakule
    • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
    • 1 yemek kaşığı gül suyu
    • 3 yemek kaşığı tereyağı

    Üzeri için:

    • File fındık

    Balkabağı Helvası Nasıl Yapılır?



    • Kakulelerin yeşil dış kabuğunu açın ve içindeki çekirdek gibi görünen koyu renkli tohumlarını çıkarın. Kakule tohumlarını ezerek inceltin. Balkabağını rendeleyin ve yayvan bir tencereye rendelenmiş balkabağı, süt, toz şeker, kakule tohumları ve tarçını koyun. Arada karıştırarak orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağı açık olarak yüksek ateşte sütü çekene kadar pişirin. Helva sütü çekip koyu bir kıvam alınca gül suyunu ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar 1-2 dakika daha pişirin.
    • Kıvamı koyulaşan helvayı ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatın. Üzerini bir örtüyle örterek yarım saat demlenmeye bırakın.  Helvayı ılık veya soğuk olarak file fındık ile birlikte servis yapın.





  2. Demet üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •