Kaç Kişilik
8 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
45 dakika
Şeftalili Kırıntılı Barlar Tarifi İçin malzemeler
Kırıntı için
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı tuzsuz tereyağı (Soğuk)
- 1 yumurta (Çırpılmış)
Şeftalili iç için
- 7 orta boy şeftali (Doğranmış)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1/4 tatlı kaşığı muskat
Şeftalili Kırıntılı Barlar Nasıl Yapılır?
- Fırınınızı 190 derecede ısıtın. Bir fırın kabına, kenarlarından sarkacak şekilde pişirme kağıdı serin ve tereyağı sürün.
- Kırıntıyı yapmak için un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını mutfak robotuna alıp, düşük hızda karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip bir süre daha karıştırın. Yumurtayı ilave edip, çatal yardımıyla karıştırın. Karışımın dokusu iri taneli mısır ununa benzeyene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun yarısını hazırladığınız kaba koyup, diğer yarısını ayırın. İçini hazırlarken kabı ve ayırdığınız hamuru buzdolabına alın.
- İçi için bir kasede doğranmış şeftalileri ve limon suyunu 1-2 kere karıştırıp kenara alın. Küçük bir kasede un, şeker, tuz, tarçın ve muskatı çırpma teliyle harmanlayın. Şeftalilerin üzerine döküp karıştırın. Şeftali karışımını kaba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine eşit şekilde yayın ve diğer hamuru üzerine ufalayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Soğumasını bekleyip buzdolabında da beklettikten sonra servis yapın.