Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Kolay Ekmek Tarifi İçin malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?
- Yarım paket maya, şeker ve ılık suyu boş bir kaba alın ve karıştırın. Mayanın çözünmesi için 3-4 dakika bekleyin.
- Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu ekleyin. Tüm malzemelerin karışması için, tahta kaşık kullanın.
- Hamuru, ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Ardından üzerini streçle kapatın ve 1 saat bekletin.
- Mayalandırma süreci bittikten sonra, hamuru birkaç dakika daha yoğurun ve elinizle şekil verin.
- Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve 20 dakika daha bekletin.
- Son olarak üzerine bıçak yardımıyla bir çizik atın. İsterseniz susam ve çörek otu da serpebilirsiniz.
- Hamuru, 200 dereceye ayarlanmış fırına atın ve 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Kolay Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Ekmek yapımında maya kullanmak istemiyorsanız, mayasız ekmek tarifimizi de deneyebilirsiniz.
- Ekmeğin eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
- Pişirme işlemine geçmeden önce, ısıya dayanıklı kabın içerisine 2-3 adet buz koyun. Ardından hamuru pişirin. Bu sayede ekmekler daha çıtır olacaktır.
- Dilerseniz, hamurun üstüne yoğurt sürebilirsiniz.