Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
10 dakikaPişirme Süresi
15 dakika
Fırında Peynirli Kabak Tarifi İçin malzemeler
- 4 kabak
- 250 g keçi peyniri
- 70 g toz parmesan
- 80 g krema
- 4 dal taze kekik
- 4 dal dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Fırında Peynirli Kabak Nasıl Yapılır?
Kabakları yıkayın, kurulayın ve sap kısımlarını ayırın. Ardından kabakları uzunlamasına ikiye kesin. Kaşık yardımı ile çekirdek kısımlarını alın. Bir karıştırma kabında keçi peyniri, parmesan, taze kekik ve bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Kabakların içini bu karışım ile doldurun ve fırın tepsisine yerleştirin. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst ızgara modunda yaklaşık 15 dakika pişirin. İnce kıydığınız dereotuyla servis edin.
Dilerseniz bebek kabak kullanabilirsiniz.