Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
40 dakikaPişirme Süresi
35 dakika
Pırasalı Börek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- 30 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN
- 500 gr pırasa
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
ÜZERİ İÇİN
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş pırasaları ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ilınınca yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın.
- Hamuru için, un, yumurta, su ve tuzu bir kapta yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru 12 bezeye ayırın.
- Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 6 hamuru üst üste yerleştirin.
- Tepsi genişliğinde açıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Pırasalı harcı üzerine yayın.
- Diğer 6 hamuru da aynı şekilde yağlayarak üst üste yerleştirip açarak harcın üzerini kapatın.
- Kenarlardan sarkan hamurları elinizle kıvırarak tepsinin kenarlarında toparlayın. Üzerine yumurta sarısı ve ayçiçeği yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.