Yoğurtlu İrmik Çorbası

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Yoğurtlu İrmik Çorbası

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Suna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Yoğurtlu İrmik Çorbası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Yoğurtlu İrmik Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    • 250 gr kemikli et
    • 1 soğan
    • 1 kereviz
    • 2-3 dal maydanoz
    • 2 kahve fincanı irmik
    • 6 su bardağı su
    • 1 yumurta
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çay kaşığı nane
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı toz biber

    Yoğurtlu İrmik Çorbası Nasıl Yapılır?

    • Soğan ve kerevizi soyup 2-3 parçaya kesin. Kemikli eti tencereye alıp 6 bardak su, soğan, kereviz ve maydanozu ilave edin.
    • Kısık ateşte kapağı açık olarak kaynatın. Çorbanın yüzeyinde biriken köpükleri kevgirle alın. Kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Eti bir tabağa alın. 
    • Çorbayı süzgeçten geçirip ayrı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. İrmiği serpip karıştırın.
    • Tuz ve karabiber ekleyin. Etleri kemiklerinden tel tel ayırın ve çorbaya ekleyin. 
    • Yoğurt, yumurta ve 1 kepçe çorba suyunu bir kasede çırpıp kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırarak ilave edin. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. 
    • Margarini tavada eritip nane ve kırmızı tozbiberi hafif kavurun. Sıcak çorbanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

      Afiyet olsun.





Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •