Buğdaylı Yaz Çorbası

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Buğdaylı Yaz Çorbası

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Suna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Buğdaylı Yaz Çorbası



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Buğdaylı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 su bardağı haşlanmış dövme buğday
    • Yarım su bardağı şeker fasulye
    • 5 su bardağı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • Tuz
    • Kuru ya da taze nane

    Üzeri için

    • Kuru nane

    Buğdaylı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?
    Buğdayı ve fasulyeyi ayrı kaplarda bir gece suda bekletin. Ertesi gün buğday ve fasulyenin suyunu süzüp tencerelerde yumuşayıncaya kadar üzerlerini geçecek kadar suyla birlikte haşlayın. Taneleri süzüp sularını saklayın. Derin bir kasede yoğurt ve zeytinyağını iyice çırpın. Buğday, fasulye, tuz, kuru veya kıyılmış taze naneyi ekleyip karıştırın. Boza kıvamında olana kadar haşlama sularından ekleyin. Üzerine kuru nane serpip servis yapın.




Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •