Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
15 dakika
Ev Yapımı Kefir Tarifi İçin malzemeler
- 100 gram kefir tanesi
- 2 litre çiğ süt
Ev Yapımı Kefir Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencere içerisine sütü alın ve kısık ateşte kaynatmaya başlatın.
- Süt iyice kaynadığında ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
- Süt ılımaya başladığında üzerinde kaymak oluşur. Bu kaymakları plastik kaşıkla alın. Metal değdirmemeye özen gösterin.
- Süt soğuduğunda içerisine kefir tanelerini dökün ve tahta kaşık ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı cam kavanoz içerisine alın ve üzerini bezle örterek gevşek bir şekilde kapatın.
- Kavanozu oda sıcaklığında 24 saat boyunca saklayın.
- 1 gün sonra bezi kaldırın, sütün üzerinde pıhtılaşmalar göreceksiniz. Bunları gördüğünüzde kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabında bir gece bekletin.
- 1 gece sonra kefiri plastik süzgeçten geçirin ve pıhtılardan arındırın.
- Hazırladığınız kefiri cam şişelerde ve buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Evde Kefir Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sütün ısıtıldıktan sonra hiçbir metal eşyayla temas etmemesi gerektiğidir.
- Kefir taneleri; marketlerde ve doğal ürünler satan yerlerde kefir mayası ya da kefir tohumu olarak satılır.
- Kefiri hazırladıktan sonra cam şişelerde muhafaza etmeye özen gösterin.
- Yapımında süt kullanıldığı için, kısa sürede tüketilmesi tavsiye edilir. Birkaç gün geçtikten sonra sütün tadı bozulacaktır.
1 Bardak Ev Yapımı Kefir Kaç Kalori?
- 1 su bardağı kefir, yaklaşık 105 kaloridir. Protein, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin bir içecektir.