Kaç Kişilik
8 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
7 dakika
Sebzeli Çanak Köfte Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 750 gr kıyma
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 soğan
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı köfte baharı
- Tuz
Üzeri için
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 patates
- 1 havuç
- 30 gr tereyağı
- 1 tutam tuz
- Karabiber
Sos için
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kahve fincanı sıcak su
- 1 tutam tuz
Sebzeli Çanak Köfte Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyup rendeleyin. Ekmek içini ılık sütte yumuşatıp elinizle sıkarak süzün ve ufalayın. Kıymayı çukur bir kaba alın.
- Soğan, ekmek içi, yumurta, köfte baharı ve tuzu ilave edip yoğurun. Köfte harcından iri portakal büyüklüğünde parçalar koparıp çanak şekli verin.
- Köfteleri yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (veya ızgarada) 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri küp doğrayın.
- Tereyağını teflon tavada eritin ve sebzeleri hafife kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sebzeleri çanak köftelerin içine paylaştırın.
- Köfteleri fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, krema, sıcak su ve tuzu ayrı bir yerde karıştırıp tepsiye ilave edin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Farklı bir tat arıyorsanız, garnitürlü çanak köfte tarifine göz atabilirsiniz.