Şahin

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Şahin

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye İnfo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Erkek Çocuk Şahin

    Şahin İsminin Anlamı Nedir? Şahin Ne Demek?

    Şahin ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Şahin isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Şahin isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Şahin isminin anlamı nedir? Şahin ne demek?
    Şahin İsminin Anlamı Nedir? Şahin Ne Demek?
    • Şahin isminin cinsiyeti: Erkek
    • Şahin isminin kökeni: Farsça
    • Şahin isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
    • Şahin ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
    • Şahin ismindeki harf sayısı: 5
    • Şahin isminin rengi: Mavi
    • Şahin isminin nitelikeri: Çağdaş, İnatçı, Tez Canlı, Yaramaz, Misafirperver




    İsim Analizi Şahin

    Şahin isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir.
    Şahin ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
    Ş: Çok üretken ve güçlü. Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
    A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
    H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.
    İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
    N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

    Şahin İsmiyle Uyumlu İsimler

    Şahin İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri
    Şaheser, Şahdane, Şahver, Şahnur, Şahnaz, Şahnisa, Şahsınur, Şahıgül, Behin, Şahbender
    Şahin İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri
    Şahzade, Şahid, Şahan, Şahin, Şahiner, Jachin, Şahzat, Şahbey, Şahab, Şahinbey

    Şahin İsmi Konulabilir Mi?

    Şahin isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Şahin isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

    Şahin İsmi Caiz Mi?

    Şahin ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Şahin isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”

    Şahin İsminin Özellikleri

    Şahin isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

    Oldukça azimli ve dışa dönük insanlardır. Girdikleri ortamlarda hemen dikkat çekerler. Kendilerine güvenleri tamdır. Sevecen , sempatik ve bir o kadar da çılgın insanlar olabilirler.

    Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

    Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

    Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

    Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

    Şahin İsminin Sayı Analizi

    Şahin isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
    Ş: 23
    A: 1
    H: 10
    İ: 12
    N: 17

    Şahin isminin numerolojik değeri: 63

    Şahin İsminin Anlam Falı

    Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

    İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

    Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

    Şahin İsmi İle Akrostiş Şiirler

    Şansına bir gün yaşa gör dediler
    Aşkım, kar tanem güzel yüzlümsün
    Hâtırâ, hayâl, hüzün, sevgiyle harmanlanmış,
    İçimizde huzur dolacak bir gün
    Ne olur bırakma beni

    Şahin İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

    Şahin isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.
    Şahin isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

    Şahin


    Şahin İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

    Şahin isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.
    Şahin isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

    Şahin


    Şahin İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

    Şahin isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.
    Şahin isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

    Şahin


    Şahin İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

    Şahin Mengü: Şahin Mengü, 4 Nisan 1948 tarihindeKastamonu, İnebolu’da doğmuştur. Babasının adı Bekir, annesinin adı Habibe Süreyya'dır. Spiker Nevşin Mengü kızıdır. Şahin Mengü, 1966 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun oldu. 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. 1975 yılında Ankara Barosuna kayıtlı oldu. Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Şahin Mengü, aynı zamand...
    Şahinşah: 4. Anadolu Selçuklu sultanıdır.Şahinşah, 1095 yılında Konya’da doğmuştur. Bir diğer adı da (Melikşah)’dır ve Büyük Selçuklu Devleti'nin hükümdarı olan Melikşah ile karıştırılmamalıdır. Babası, Anadolu Selçuklu Sultanı I. Kılıç Arslan’dır. Babası ona melik unvanıyla Musul’un idaresini vermiştir. Şahinşah, 1110-1116 yılları arasında hüküm sürmüştür.I. Kılıç Arslan, 13 Temmuz 1107 tarihinde 28 yaşında savaş sırasında yenik düşüp Habur Çayı'ndan geçerken atının ve kendisinin zırhlı olmasından dolayı...
    Şahin Alpay: 2002 yılından beri Zaman Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.Şahin Alpay, 1944 yılında Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalıklı bir aile olan Sabiha ve Ahmet Alpay’ın oğlu olarak doğmuştur. 1923 yılında ailesi Türkiye ile Yunanistan arasındaki mübadele ile Türkiye’ye gelmiştir. Şahin Alpay, İlkokulu Nişantaşı (15. İlkokul'da) Nilüfer Hatun İlkokulu'nda 1950- 1955 yılları arasında okudu, ortaokul ve liseyi ise önce İngiliz Erkek Lisesinde sonra Robert Kolej'de okuyarak mezun oldu. Lisenin son...
    Şahin Irmak: Çok Güzel Hareketler Bunlar programındaki çeşitli rolleri ile tanındı.Şahin Irmak, 29 Eylül 1981 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Aslen Ardahan-Çıldırlıdır. Liseden sonra eğitimine devam etmedi. Tomris Giritlioğlu’nun yapımcılığında 2007 yılında “Kara Yılan” dizisinde Şahin Irmak Şiro karakterini canlandırırken, Bülent İnal, Begüm Birgören, Engin Akyürek, Polat Bilgin, Serap Aksoy, İlker Aksum,Avni Yalçın, Binnur Kaya, Erkan Bektaş diğer rollerde oynadı.2010 yılında senaryo ekibinde de olan Şahin I...
    Şahin Özer: Şahin Özer , 1957 yılında Malatya'da Merkez Mahallesinde dünyaya geldi. 9 yaşına kadarMalatya’da ilk okulu okudu sonra da 1965 yılında istanbul’a gitti. Köyden kente yeni gelen ve bir türlü ortama uyum sağlayamayan Şahin Özer , ilkokuldan sonra okulu bıraktı . Ancak; daha sonra ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdi. Laleli Camisi' nin altında plak satışı ve prodüktörlük yapanbabasının (Şevket Özer) şirketinde çalışmaya başlayınca müzik dünyasıyla tanıştı. Ardından herkes onu müzik yapmaya ikna et...

    Şahin İsminin Dezavantajları Nelerdir?

    Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Şahin ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Korkak, Agresif, Panik, Kırılgan, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

    Şahin isminin Notasyonları Nelerdir?

    Şahin isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

    Ş: Şırnak
    A: Adana
    H: Hatay
    İ: İzmir
    N: Niğde

    Şahin Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    Ş: Şaban
    A: Ahmet
    H: Hasan
    İ: İrfan
    N: Nizam
    Şahin isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    Ş:
    A: Alfa
    H: Hotel
    İ:
    N: November

    Şahin isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    Ş:
    A: Aydın
    H: Halat
    İ: İstif
    N: Neptün




Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •