Yüksel İsminin Anlamı Nedir? Yüksel Ne Demek?
Yüksel ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Yüksel isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Yüksel isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Yüksel isminin anlamı nedir? Yüksel ne demek?
- Yüksel isminin cinsiyeti: Erkek
- Yüksel isminin kökeni: Bilinmiyor
- Yüksel isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
- Yüksel ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
- Yüksel ismindeki harf sayısı: 6
- Yüksel isminin rengi: Mavi
- Yüksel isminin nitelikeri: Maceracı, Çekici, Hayalperest, Dürüst, Çalışkan, Gösterişli
İsim Analizi Yüksel
Yüksel isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir.
Yüksel ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.
Ü: Sessiz bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder. Sessiz ve derinden ilerlerler.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
Yüksel İsmiyle Uyumlu İsimler
Yüksel İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri
Aysel, Kutsel, Günsel, Zisel, Şansel, Aksel, Cansel, Yükselen, Karsel, Asel
Yüksel İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri
Egesel, Durusel, Gürsel, Yussel, Yüksel, Akansel, Önsel, Dinçsel, Evrensel, Göksel
Yüksel İsmi Konulabilir Mi?
Yüksel isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Yüksel isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.
Yüksel İsmi Caiz Mi?
Yüksel ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Yüksel isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”
Yüksel İsminin Özellikleri
Yüksel isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.
Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.
Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.
Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.
Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.
Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.
Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.
Yüksel İsminin Sayı Analizi
Yüksel isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
Y: 28
Ü: 26
K: 14
S: 22
E: 6
L: 15
Yüksel isminin numerolojik değeri: 111
Yüksel İsminin Anlam Falı
Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.
İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI
Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.
Yüksel İsmi İle Akrostiş Şiirler
Yarınım, sevdam umudum sen oldun ey yar
Üzüm gözlü yarim sevdamın ismisin sen
Kavurur içimi, kalbimi hoş tutar bir tutam aşk sözü.
Sana sarılmak belki en büyük hayalim,belki en masumca dileğim
E lveda diyemez sana dudaklarım
Leyla mecnun kıskandı bizi
Yüksel İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı
Yüksel İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı
Yüksel İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı
Yüksel İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler
Yüksel Aksu: Dondurmam Gaymak filminin yönetmenidir.Yüksel Aksu, 1966 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde doğmuştur. 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünden mezun oldu.Aynı okulda yüksek lisansını tamamladı. Yüksel Aksu,İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde dersler verdi.1997 yılında başrollerinde Yasemin Yalçın ve eşi İlyas İlbey’in oynadığı “İnce İnce Yasemince” adlı televizyon dizisinde yönetmenlik yaptı.1999 - 2001 yılları arasında yapımcılığını Osman...
Yüksel Aytuğ: Televizyon eleştirmenliği yapmaktadır.Yüksel Aytuğ, 1963 yılında Sivas, Hafik’de doğmuştur. Babasının memurluğu sırasında doğduğu Sivas Hafik’ten daha iki aylıkken tayin sebebiyle ayrılmış. Daha sonra ilk,orta ,liseyi istanbul’da okudu. 1980 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. İlk gazeteciliğe Türk Haberler Ajansı’nda spor muhabi2 yıl çalıştıktan sonra eski Güneş gazetesine Mehmet Ali Yılmaz zamanında...
Yüksel Çakmur: 5 Ocak 1978 – 12 Kasım 1979 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak ve 1989–1994 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı.Yüksel Çakmur, 1942 yılında İzmir’de doğmuştur. İlkokulu Buca Umurbey ilkokulu'nda, orta öğrenimini Buca Ortaokulu'nda yaptı. Namık Kemal Lisesi'nden sonra, İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksek Okulu'ndan 1969 yılında mezun oldu. Daha sonra Buca Belediye Başkanlığı'ndan önce başladığı İzmir Hukuk Fakültesi'nden, 12 Eylül darbesinden s...
Yüksel Uzel: Yüksel Uzel (Katmer), 19 Nisan 1950 tarihinde doğmuştur. Kızlık soyadı Katmer’dir. Annesi Çerkez, Gürcü asıllı Rizeli olan babası bir müteahhitti. 2 abisi bir ablası vardır. Babası erken ölünce Liseyi bitiremeden terk etti. 1975 yılında istanbul’a 4 yaşındaki kızı ile beraber taşındı. 1975 yılında İstanbul Belediye Konservatuarında korist olarak müzik hayatına başladı. Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın teklifiyle 1978 yılında Büyük Maksim Gazinosu'nda sahneye çıkmaya başladı. Kısa sürede asso...
Yüksel Pazarkaya: Şiir, öykü, roman, tiyatro ve çocuk kitapları yazmıştır. Yüksel Pazarkaya, Türk edebiyatının ve Türk yazarlarının Almanya'daki gönüllü kültür sanat elçisi oldu.Yüksel Pazarkaya, 24 Şubat 1940 tarihinde İzmir’de doğmuştur. 1957 yılında Liseyi İzmir'de bitirdikten sonra kazandığı bir yükseköğrenim bursuyla Almanya'ya gitti, Stuttgart Üniversitesinde kimya mühendisliği bölümünde okuyarak önce 1966 yılında kimya yüksek mühendisi oldu, sonra aynı üniversitenin edebiyat-tiyatro bölümlerinde asistan ol...
Yüksel Ünal: Muhteşem Yüzyıl dizisinde saray aşçısı “Şeker Ağa” karakterini canlandırdı.Yüksel Ünal, Temmuz 1974 ayında Almanya’da aslen İzmirli bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. 1983 Yılında Türkiye’ye geldi. İzmir’e yerleştiklerinde doğru dürüst Türkçe bile bilmiyordu. 1984 yılında tiyatroya başladıktan sonra radyo sunuculuğu, seslendirme, reklam ajanslarında metin yazarlığı ve grafikerlik gibi işler yaptı. İzmir’ de Tansaş Çocuk Tiyatrosu, Drama Oluşum Sahnesi, Tiyatroevi İzmir gibi ciddi oluşumların y...
Yüksel İsminin Dezavantajları Nelerdir?
Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Yüksel ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Geçmişte Yaşayan, Sinsi, Kıskanç, Baskıcı, Gereksiz İnatçı, Obur olmalarıdır.
Yüksel isminin Notasyonları Nelerdir?
Yüksel isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
Y: Yozgat
Ü: Ünye
K: Kars
S: Sinop
E: Edirne
L: Lüleburgaz
Yüksel Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
Y: Yahya
Ü: Ümit
K: Kadri
S: Serhat
E: Ekrem
L: Lokum
|
Yüksel isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
Y: Yankee
Ü:
K: Kilo
S: Sierra
E: Echo
L: Lima
Yüksel isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
Y: Yılmaz
Ü:
K: Kalyon
S: Seydi
E: Engin
L: Levent
|