Mima İsminin Anlamı Nedir? Mima Ne Demek?
Mima ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Mima isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Mima isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Mima isminin anlamı nedir? Mima ne demek?
- Mima isminin cinsiyeti: Kız
- Mima isminin kökeni: İbranice
- Mima isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
- Mima ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
- Mima ismindeki harf sayısı: 4
- Mima isminin rengi: Pembe
- Mima isminin nitelikeri: Uyumlu, Yaramaz, İnatçı
Mima isminin anlamı: Güvercin. Mima ismi İbranice kökenli bir Kız ismidir.
Mima İsmi Kuranda Geçiyor mu? Mima isminin Kur'an'da geçip geçmediği internet üzerinde en çok araştırılan unsurlar arasında yer alıyor. İbranice kökenli bir isim olması yanında Mima ismi Kur'an'da Geçmiyor. Güzel ve anlamlı ifadeleri üzerinden Mima ismi son dönemlerde kız çocukları için en çok beğeni toplayan adlar arasında bulunuyor. Mima hem ad hem de sözlük anlamı olarak ortak şekilde değerlendirilmektedir.
Benim Mima ismi hakkında sormak istediğim bir sorum olacak. Doğacak olan çocuğumuza Mima ismini koymayı düşünüyoruz. İsim anlamının güzel ve dinen cazip olmasını istiyoruz. Sizce Mima ismin koymanın bir sakıncası var mı? .
Mima ismini koymanızda her hangi bir sakınca ve engel yoktur. Bize göre çok güzel isim koymuş olursunuz. Sağlıklı günler dileriz.
İsim Analizi Mima
Mima isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir.
Mima ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
Mima İsmiyle Uyumlu İsimler
Mima İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri
Zosima, Mimoza, Aysima, Jemima, Alima, Naima, Temima, Asima, Salima, Cosima
Mima İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri
Mima İsmi Konulabilir Mi?
Mima isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Mima isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.
Mima İsmi Caiz Mi?
Mima ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Mima isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”
Mima İsminin Özellikleri
Mima isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.
Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.
Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.
Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.
Mima İsminin Sayı Analizi
Mima isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
M: 16
İ: 12
M: 16
A: 1
Mima isminin numerolojik değeri: 45
Mima İsminin Anlam Falı
Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.
İsim grubu 4 olanlar:PLANCI
Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.
Mima İsmi İle Akrostiş Şiirler
Mutlu olman için ona koş artık derler
İklimlerin ve kalbimin en sol yanında.
Mutlu olman için ona koş artık derler
Ahu gözlü nazlı ceylanım
Mima İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı
Mima İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı
Mima İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı
Mima İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler
Mimar Sinan: Mimar Sinan, Koca Sinan diye de anılan, Kanuni Sultan Süleyman dahil üç büyük Osmanlı padişahı döneminde yaşamış, dünyanın en büyük mimar ve yapı sanatçılarından. Mimar Sinan, 1490’da, Kayseri'nin Ağırnas köyünde dünyaya geldi. 22 yaşında, Yavuz Sultan Selim’in hükümdarlığı sırasında başlatılan ve Rumeli'de olduğu gibi Anadolu'dan da asker devşirmeyi öngören yeni bir uygulama nedeniyle istanbul'a gelişinin ardından, orduya asker yetiştiren Acemi Oğlanlar Ocağı'na giren ve dülgerliği öğrenen Sina...
Mimar Kemaleddin Bey: Mimar Kemaleddin Bey, 1870'te bir bahriye subayının tek çocuğu olarak istanbul'un Acıbadem semtinde doğmuştur. Babası Bahriye Miralaylarından Ali Bey, annesi Sadberk Hanım'dır. İlköğrenimine 1875'te İbrahim Ağa İbtidai Mektebi'nde başladı. Ortaöğrenimini 1881'de babasının görevi dolayısıyla gittikleri Girit'te devam etti. Sonra ailesiyle birlikte İstanbul'da döndü burada bitirdi. 1887-1891 yılları arasında Henedese-i Mülkiye okulunda (İstanbul Teknik Üniversitesi) okudu. Bu okulda okurkenmühendi...
Mima İsminin Dezavantajları Nelerdir?
Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Mima ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sanat Yönü Başarısız, Kırılgan, Agresif olmalarıdır.
Mima isminin Notasyonları Nelerdir?
Mima isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
M: Muş
İ: İzmir
M: Muş
A: Adana
Mima Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
M: Mehmet
İ: İrfan
M: Mehmet
A: Ahmet
|
Mima isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
M: Mike
İ:
M: Mike
A: Alfa
Mima isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
M: Merih
İ: İstif
M: Merih
A: Aydın
|