Etimek Tatlısı

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Etimek Tatlısı

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Etimek Tatlısı

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 15dk


    Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[*]1 paket tuzsuz etimek[/LIST]

    Şerbeti için:[*]1. 5 su bardağı toz şeker[*]2 su bardağı su[/LIST]

    Muhallebisi için:[*]1 litre süt[*]6 yemek kaşığı şeker[*]1 paket vanilya[*]1 yemek kaşığı tereyağ[*]6 yemek kaşığı un[*]2 yemek kaşığı mısır nişastası[/LIST]

    Üzeri için:[*]1 paket krem şanti (2 li)[*]1 su bardağı süt (200 ml)[/LIST]

    Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
    Öncelikle şekeri tencereye alalım erimeye bırakalım.
    Şeker karamelize olup sarı rengi alınca üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyelim ve şeker çözünene kadar orta ateşte kaynatalım.
    Borcama etimekleri dizip karemelize şekeri gezdirelim.
    Tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırın.
    Kaynamaya başlayınca vanilya ilave edip bir taşım kaynatalım.
    Etimeklerin üstüne gezdirelim. Kremşantiyi hazırlayalım. Dolapta biraz dinlendikten sonra muhallebi kısmı da soğuyunca üstüne gezdirelim. süsleyerek servis yapın. 😊[/LIST]







  2. 2 kişi bu gönderi için TosunPaşa üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •