Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Yanardağ Pastası Tarifi İçin Malzemeler[*]3 yumurta[*]1,5 su bardağı şeker[*]1 su bardağı yoğurt[*]Yarım su bardağı sıvı yağ[*]Yarım su bardağı su[*]2 yemek kaşığı kakao[*]1 paket kabartma tozu[*]1 paket vanilya[*]2 su bardağı un (az veya çok ilave edebilirsiniz akışkan bir kıvamı olsun )[/LIST]
İç için;[*]2 paket krem şanti[*]2 adet muz[*]4 adet halley[*]1 adet şeftali ( isteğe bağlı)[/LIST]
Üzeri için;[*]Hazır çikolata sos[/LIST]
Yanardağ Pastası Tarifi Yapılışı
Kekimiz için yumurta ve şekeri 5 dk çırpalım sonra diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıbımıza harcımızı döküp önceden ısıttığımız 180 c fırında 20 dk pişirelim.
Kekimiz pişerken iç harcımızı hazırlayalım krem şantiyi sütle çırpalım katı bir kıvamı olsun içine muzları halleyleri küp küp doğrayalım içine ilave edip karıştıralım.
Sonra buzdolabında bekletelim sonra çikolata sosumuzu pişirelim fırından çıkan kekimiz soğuyunca kalıbımızdan çıkarıp ortadan ikiye keselim.
Kekimizin birini 8 eşit parçaya üçgen şekilde keselim resimde gördüğünüz gibi diğer kekimizin üzerine içine hazırladığımız harcımızı koyalım.
Üzerine 8 parçaya kestiğimiz kekleri yerleştirelim ve hazırladığımız çikolata sosu üzerine dökelim. AFİYET OLSUN 👌[/LIST]