Ispanaklı Kek (Fındıklı)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Ispanaklı Kek (Fındıklı)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Ispanaklı Kek (Fındıklı)

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 30dk


    Ispanaklı Kek (Fındıklı) Tarifi İçin Malzemeler[*]250 gr ıspanak (haşlanmış)[*]1 su bardağı çekilmiş fındık[*]1 su bardağı süt[*]1, 5 su bardağı şeker[*]1 su bardağı sıvı yağ[*]1 paket kabartma tozu[*]2 paket vanilin[*]1 adet portakal yada limon rendesi ( ben portakal kullandım )[/LIST]

    Üzeri için;[*]1 paket krem şanti[*]1 su bardağı süt[/LIST]

    Ispanaklı Kek (Fındıklı) Tarifi Yapılışı
    Ispanakları ve sütü robotta çekip, püre haline getiriyoruz.
    Ayrı bir kabın içerisine, şeker ve yumurtaları çırpıyoruz.
    Köpük köpük olan karışımın içerisine, püre ve yağı ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
    Un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek, çırpmaya devam ediyoruz.
    İyice yağladığımız kalıbımıza karışımı döküyoruz ve eşitliyoruz.
    Önceden ısıttığımız, 180° fırınımız da 20- 25 dakika pişiriyoruz. (Dakikayı fırınınızın pişirme süresincesiz ayarlayın.)
    Krem şantiyi hazırlayıp, dolaba koyalım.
    Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra üzerinde kabarıklık var ise, bıçak yardımıyla keselim, robottan geçirelim.
    Üzerini süslemek izin kullanalım ve keki soğumaya bırakalım.
    Kekimiz soğuduktan sonra, üzerini krem şanti ile kaplayalım ve kekin arta kalan robottan çektiğimiz kek ile üzerini dilediğiniz gibi süsleyelim.[/LIST]

    Şimdiden afiyet olsun. 🌺🥰


    Tarife Ait Diğer Resimleri








































      







  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •