Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 20dk
Pamuk Gibi Hafif Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya İçin ;
- 4 tane oda ısısında yumurta
- 1 çimdik tuz ( çay kaşığının ucunda)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi İçin ;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti ( çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt)
Süslemek İçin ;
Pamuk Gibi Hafif Pasta Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar. senelerdir yaptığım çok hafif bir pasta. tarifi atmakta geç bile kaldım tavsiye ederim. pandispanya için yumurtalar kesinlikle oda ısısında olmalı.
- Bir çimdik tuzla yumurtalar köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpılır.
- Mikser çalışırken yan taraftan 3-4 aşamada ara ara şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. bu adımdan sonra artık mikser kullanmıyoruz.
- Kalan diğer malzemeler de eklenip ( kurular elenerek) spatulayla yavaşça karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş orta boy borcama dökülür. ben ayarlanabilir kalıp kullandım ama büyüklüğü orta boy borcam kadardı.
- 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Pişerken fırının kapağını hiç açmayın piştikten sonra açıp fırının içinde ılımasını bekleyin.
- Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp kağıdını sıyırıp bir ip yada bıçak yardımıyla ortadan ikiye ayırıyoruz.
- Muhallebi için süt, un, nişasta, şeker ve yumurta çırpılır ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
- Kaynayınca içine vanilya ve margarin koyulup ılımaya bırakılır.
- Ilıyınca 1 su bardağı sütle çırptığımız krem şanti ilave edilerek pürüzsüz hale gelene kadar mikserle çırpılır.
- Muhallebi den 3-4 kaşık borcamın zeminine yayılır üzerine 2 ye böldüğümüz kekin bir parçası koyulur muhallebinin yarısı dökülür onun da üzerine kekin diğer yarısı koyulup kalan muhallebi üzerine yayılır ve streç film ile kapatılarak buzdolabında 1 gece bekletilir ( vaktiniz yoksa en az 3 saat)
- 4×4 olarak 16 dilim halinde kesilip dövülmüş fındık ile servis edilir.
- Bu pastaya fındık çok yakışıyor ama siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Sade de olur. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden ☺️