İngiltere de çalışıp prim ödeyen Türkler

Değerlendir:
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: İngiltere de çalışıp prim ödeyen Türkler

1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Yeni Üye tomas_78963 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgi

Gönderi Başına Git

İngiltere/England İngiltere de çalışıp prim ödeyen Türkler

Arkadaşlar hepinize hayırlı günler. Benim sizlere bir sorum olacak. Oğlum İngiltere de sigortalı sabit bir işte çalışıyor. Bir sağlık sorunundan dolayı Türkiye ye gelecek, muayene olacak ve belki de ameliyat gerekecek. İzmir Ekol hastanesinde çalışan bir prof bulduk. Ege tıp da yada özel Ekol hastanesindeki masrafları nasıl karşılanıyor? Bu gibi yurtdışında çalışanların durumu nedir? Sağlık sigortaları Türkiye deki masrafların nekadarını karşılar. Yusas gibi birşey duydum. İngiltere nin anlaşması var mı? Masrafların ne kadarını karşılar? İngiltere de çalışıp Türk vatandaşlığın olan Türkiye de sigortası olmayanlar, buraya gelince ne yapıyorlar? Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

2. tomas_78963 üyemize teşekkür edenler:

3. Teşekküre Gitİndir #2
    Teşekküre Git
    Yeni Üye NGX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bilgi

Gönderi Başına Git

Bu yazdıklarım Almanya için geçerli

Geçen senelere kadar Alman Hastalık Sigortaları Türkiye´deki tedavi masraflarını karşılıyordu

Ani bir kararla Almanlar acil vakalar dışındaki diğer ödemeleri durdurdular. Adamlar haklı bizimkiler olmadık şeylere fautra kestiriyordu

Bunun üzerine SGK da aynı şekilde acil dışı YUPASS sigorta ödemelerini durdurdu.

İngiliz sigorta sistemi ile ne gibi anlaşmalar oğlunuzun bağlı olduğu sağlık kasasına sorun

YUPASS yurtdışında sigpratalı olanların Türk Sigorta sistemine kayıt olmasıdır

Yurtdışından alacağınız sigorta belgenizi herhangi bir SGK Müdürlüğü Yurtdışı bölümüne giderek kayıt ettirmek

Sanırım bir kere YUPASS numarası veriliyor her yurtdışı hastalık belgesinde geçerlilik süresi yenileniyor

4. NGX üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler