Limonlu Mini Porsiyonluk Cheesecake

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Limonlu Mini Porsiyonluk Cheesecake

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Limonlu Mini Porsiyonluk Cheesecake

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Limonlu Mini Porsiyonluk Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

    Taban İçin ;

    • 1. 5 paket burçak bisküvi
    • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


    Keki İçin ;

    • 400 gr labne peyniri
    • 1 paket süt kreması (200 ml)
    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağına yakın pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • 2 yemek kaşığı nişasta (kaşıklar çok doldurulmayacak)
    • 1 limon kabuğu rendesi


    Limonlu Sos İçin ;

    • 1 su bardağı su
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 adet limonun Rendesi
    • Yarım çay bardağı limon suyu
    • 1 yemek kaşığı nişasta tepeleme
    • Yarım çay kaşığı zerdeçal


    Limonlu Mini Porsiyonluk Cheesecake Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle cheesecake’imizin alt tabanını yapıyoruz. Burçak bisküvileri rondodan geçiriyoruz.
    2. Üzerine eritilmiş tereyağı koyup, karıştırıyoruz.
    3. Hazırlanan harcı cupcake kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.
    4. Ve üzerlerini çay bardağı ile bastırıyoruz. Buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
    5. Kekimizi yapmaya başlıyoruz. Labne peynirini bir kaseye boşaltıyoruz.
    6. Çırpma teli ile karıştırıyoruz. Üzerine kremayı ekleyip, krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
    7. Sonra pudra şekerini ekleyip, karıştırıyoruz.
    8. Yumurtaları tek tek ekleyip, çırpıyoruz.
    9. Vanilya ve nişastayı da ekleyip çırpıyoruz.
    10. Son olarak limon kabuğu rendesi koyup karıştırıyoruz.
    11. Hazırlanan cupcake kalıplarına, karışımı eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. (Biz 14 adet cheesecake elde ettik)
    12. Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz. (Fırına ısıya dayanıklı kasede su koymayı unutmuyoruz. !)
    13. Limonlu sos için tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp, ocağı açıp karıştırıyoruz.
    14. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
    15. Sosumuz soğuyunca, ılımış cheesecake’lerin üzerine sostan eşit miktarda ilave ediyoruz.
    16. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
    17. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip tüketebilirsiniz.
    18. 1 gece dolapta bekleyince daha lezzetli oluyor. 😇😇 Afiyet olsun. 🌷🌷



    Tarife Ait Diğer Resimleri























Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •