Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk
Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (benim kullandığım ölçü 4 buçuk su bardağı un)
Arası İçin ;
Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler yoğurma kabına konur ve elle güzelce yoğrulur.
- Un ve kabartma tozu ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan bir parça alınır ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
- Dinlenilen kalıp ile bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Bir kısmı normal ve bir kısmının ortası yuvarlak şişe ucu ile çıkartılır.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Kurabiyeler piştikten sonra iki kurabiye reçel ile kapatılır ve dinlenilen şekilde süslenir.
Afiyet olsun!