Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 10dk
Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Ilık su
Üzeri için;
- Çörek otu
- Taze kişniş ya da maydanoz
- Tereyağ
Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi Yapılışı
- Bir karıştırma kabının içerisine un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, rendelenmiş sarımsak, tuz ve tozşekeri alın ve yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bi hamur elde edin.
- Ardından üzerini bi streç filmle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve oval sekilde açın.
- Üzerine çörek otu ve kişniş otu serpiştirip hafif bastırarak yapışmasını sağlayın.
- Çelik bi tavayı iyice ısıtın ve açtığınız bezenin altına elinizle çok hafif ıslatarak ısınan tavaya alın. ( bunun amacı ekmeklerin tavaya biraz yapışmasını sağlayarak altı çıtır içi yumusaçık ekmekler elde etmek)
- Naanların alt tarafı pişince çevirip diğer tarafını da pişirin.
- Ocaktan alır almaz üzerine tereyağı sürün.Tüm bezeler bitince sıcak sıcak servis yapın.