Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk
Tantuni , Bayat Ekmekten Lavaşlarımla (Az Malzemeyle, Doyumsuz Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Baharatları ;
- Kimyon, pul biber, karabiber, tuz,
Lavaşı İçin ;
- Yarım bayat ekmek
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak). 1 tatlı kaşığı tuz
Salatası İçin ;
- 1 adet kuru soğan
- Biraz ( 15 dal) maydanoz
- 2 adet domates küp küp doğranmış
- Sumak, tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tantuni , Bayat Ekmekten Lavaşlarımla (Az Malzemeyle, Doyumsuz Lezzet ) Tarifi Yapılışı
Az bir kıymayla 8 adet lavaşlı tantuni hazırladım. Artan tantuni yi de ekmek arası olarak kullanılabilir.
- Önce lavaşlarımızı hazırlamakla işe başlayalım
- Ekmeğimizi köfte yapar gibi suya ıslatıp, elimizle sıkıyoruz. Genişçe bir kabın içerisine koyup, 1 tatlı kaşığı tuz atıp. Unla yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Sekiz beze yapıyoruz. Oklavayla tabak büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine temiz bir bez örtüyoruz
- Bu arada ocağımızı açıp, geniş bir tavada, kıymamızı 1 çay bardağı su ile pişiriyoruz
- Kuru soğanı robottan çekip ekliyoruz. Sıvı yağını, sırasıyla salçaları ve baharatlarını ekliyoruz
- Daha sonra yarım çay bardağı su daha ilave ediyoruz. İki dakika sonra ocağımızı kapatıyoruz
- Kıymamız pişerken lavaşlarımızı pişiriyoruz. Ben lavaşların hepsini pişirip, üzerine bir bez örtüp sonra dürümleri hazırladım
- Salatası için soğanımızı ince. İnce doğrayıp tuz ve 1 çay kaşığı susmak ile ovuyoruz.
- Maydanozu da kıyıp. Zeytin yağı gezdiriyoruz.
- Dürümü hazırlamak için lavaşı mızı tantuninin sosuna bastırıyoruz.
- Bir kenarını katlayıp kıymamızdan, soğan salatamızdan ve domates ten koyup sarıyoruz
Limon sıkarak afiyetle yiyoruz. Mutlaka deneyin. Pişman olmayacağını bir lezzet. 🌺