Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 15dk
Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gr. tereyağı (Oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un (2-3 su bardağı arası)
- 1 paket vanilya
Bulamak için
- 1 çay kaşığı tarçın (Artırılabilir)
- Yarım su bardağı pudra şekeri (Artırılabilir)
Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç hamur malzemesinin tümü yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan istenilen büyüklükte toplar elde edilir. (Kabartma tozu olmamasına rağmen hamur pişince biraz büyüyor, bu ayrıntıya dikkat edelim)
- Misket büyüklüğü yeterli olacaktır. Hamurun tamamı bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmadan (13-18 dk. )pişirilir. Ben 15 dakikada pişirdim. ( Süre herkeste değişebilir, lakin çok pişirmeyin bu kez kıyır kıyır olur.
- 15 dakikada un kurabiyesi gibi oldu )Kurabiye pişerken tarçın ve pudra şekeri bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Kurabiyeler ılıdıktan sonra bu karışıma bulanır.
- Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun💜
NOT: Dondurucuya kaldıracaksanız tarçınlı karışıma bulamadan kaldırın. Kullanacağınız zaman donu çözülüp oda sıcaklığına geldiği zaman karışıma bulayıp kullanabilirsiniz☺️