Tarçınlı Kurabiye

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Tarçınlı Kurabiye

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Tarçınlı Kurabiye

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 15dk


    Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için

    • 125 gr. tereyağı (Oda ısısında)
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    • 1 adet limon kabuğu rendesi
    • Aldığı kadar un (2-3 su bardağı arası)
    • 1 paket vanilya


    Bulamak için

    • 1 çay kaşığı tarçın (Artırılabilir)
    • Yarım su bardağı pudra şekeri (Artırılabilir)


    Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

    1. Un hariç hamur malzemesinin tümü yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
    2. Hamurdan istenilen büyüklükte toplar elde edilir. (Kabartma tozu olmamasına rağmen hamur pişince biraz büyüyor, bu ayrıntıya dikkat edelim)
    3. Misket büyüklüğü yeterli olacaktır. Hamurun tamamı bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmadan (13-18 dk. )pişirilir. Ben 15 dakikada pişirdim. ( Süre herkeste değişebilir, lakin çok pişirmeyin bu kez kıyır kıyır olur.
    4. 15 dakikada un kurabiyesi gibi oldu )Kurabiye pişerken tarçın ve pudra şekeri bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Kurabiyeler ılıdıktan sonra bu karışıma bulanır.
    5. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun💜
      NOT: Dondurucuya kaldıracaksanız tarçınlı karışıma bulamadan kaldırın. Kullanacağınız zaman donu çözülüp oda sıcaklığına geldiği zaman karışıma bulayıp kullanabilirsiniz☺️



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •