Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram yağsız kuşbaşı
- 3 arta boy patlıcan
- 4 orta boy patates
- 6-7 tane yeşil biber
- 1 büyük kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz
- 2 adet yufka
- 1 yumurtanın sarısı
Bohça Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemelerimiz hazırsa etlerimizi güzelce yıkayıp süzdükten sonra tavada kızdırdığımız iki kaşık yağın içine alalım ve tuzunu ekleyelim karıştırarak.
- Yüksek ateşte mühürleyip renk aldıktan sonra altını kısalım yarım su bardağı su ekleyip eti kontrollü olarak kısık ateşte pişirelim.
- Etimiz pişerken küp doğradığımız patates ve patlıcanı kızartalım.
- Sebzeler kızardıktan sonra ayrı bir tavaya iki kaşık kadar tereyağ yemeklik doğranmış soğanı alıp kavuralım.
- İçine yemeklik biberlerimizi ekleyip kavuralım, salçalarını ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim. 2 bardak kadar suyu ekleyip sıvı bir sos elde edelim.
- Bu sosun içine pişen eti ilave edip 5-6 dakika kadar daha karıştırarak pişirelim altını kapatalım.
- Lezzetler tamamen karıştıktan sonra kızaran sebzelerimizi ekleyip harmanlayalım.
- 1 adet yufkayı 4 e bölüp bir parçasını kasemize ortalayıp etrafındaki fazlalığı alıp yufkanın altına yerleştirelim.
- İç harcını koyup bohça olacak şekilde ağzını kapatalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
- Tüm yufkalar için aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirelim. Bohça kebabımız hazır, afiyet olsun🛎
⚠ İsteğe göre salçalı sosa bulyon ya da kemik suyu ekleyebilirsiniz
⚠ Sebzelerin boyu mümkün olduğunca etle aynı olmalı
⚠️ Yufkayı kapattığımız kısmın alt tarafa gelmesi gerek