Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 1 saat
Pişirme: 40dk
Büzme Tatlı (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (6 su bardağı aldı ancak biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz, ölçülerinize göre değişebilir)
İçi için;
- Kırılmış ceviz ya da fındık
Açmak için;
Üzeri için;
Şerbeti için;
- 4 bardak şeker
- 5 bardak su
- 1-2 damla limon suyu
Büzme Tatlı (Ev Yapımı) Tarifi Yapılışı
Kolay ev baklavası hazırlamak için.
- Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve bira yoğurun ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.
- Hazırladığınız hamuru 20 eşit parçaya bölünüz.
- Parçadan parçalardan her birini merdane ve nişasta yardımı ile büyük ve incecik hale getirin.
- Açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek oklavayla rüya halinde sarın
- Daha sonra çift taraflı içe doğru büzüp tepsiye yerleştirin.
- Üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün.
- 180°C fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirilmelidir.
- Şerbetiniz soğuk tatlınız ılık olmalıdır
2 saat sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun 💙