Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Borcamda Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- 2, 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Muhallebisi için :
- 7, 5 su bardağı süt (1, 5 litre bardak ölçüsü 200 ml)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1, 5 su bardağı şeker (10 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya teremyağı
- 1 paket vanilin
Üzeri için :
Borcamda Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
11 Ayın Sultanı geldi gidiyor, bugün de 1000 aydan faziletli çok özel bir gün. Herkesin ibadetleri makbul, Kadir gecesi mübarek olsun. Size bugün çok hafif ve leziz bir tatlı tarifi ile buradayım. Daha önceki tarifim de kasede yapmıştım, iftarda kalabalık misafirlerim var gerek sunum, gerekse bereketi açısından bu defa borcamda yapmak istedim. Çok da güzel oldu misafirlerim den tam not aldım.
- Öncelikle geniş bir tencereye şeker ve suyu koyarak ocakta karıştıralım. Kemalpaşa tatlısında genelde bir pakete 1 kg. şeker konur, muhallebili tatlı yapacağımızdan dolayı tatlısı çok ağır olmasın diye şekeri yarı yarıya indirdim.
- Şeker eridiğinde bir paket kemal paşayı içine boşaltalım ara sıra karıştırarak pişirelim. 20 dakikada gayet güzel oldu tamamen kabarıp yumuşayınca olmuş demektir. Kemalpaşa tatlımızı soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için tencereye yağ ve vanilin hariç bütün malzemeyi koyalım çırpıcıyla iyice karıştıralım ve ocakta pişirelim muhallebimiz göz göz kaynamaya başladığında, 1-2 dakika daha tutup, vanilin ve tereyağını koyup ocaktan alalım. Çırpıcıyla veya mikserle tekrar iyice çırpalım.
- Soğuyan kemalpaşa tatlımızı dikdörtgen büyük boy borcama tek sıra halinde dizelim(Borcam ölçüm 27×40)
- Muhallebiyi üzerine boşaltalım düzledikten sonra bolca hindistan cevizi serpelim.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım dilimleyerek servis yapalım.
Deneyeceklere afiyet olsun.
NOT :Kemalpaşa tatlısını Kral marka küçük boy olanından kullandım 48 adet çıkıyor 40 tanesi kafi geldi.