Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 30dk
Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr barbunya
- 2 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
- Barbunyaları bir tencerede rengi değişip hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz ve süzüyoruz.
- Başka bir tencerede zeytinyağı ile soğanı hafif renk değiştirene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Küp küp doğranmış havuç patates ve sarımsakları ekleyip2-3 dk kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuzu ve şekeri ekliyoruz. 2 bardak su koyup barbunyaları ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.