İmam Bayıldı Tarifi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: İmam Bayıldı Tarifi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart İmam Bayıldı Tarifi

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 20dk


    İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

    • 5 adet patlıcan
    • 2 büyük boy soğan
    • 3 adet yeşil biber
    • 3 adet domates
    • 6-7 diş sarımsak
    • Yarım demet maydanoz
    • Sıvı yağ
    • Pul biber
    • Karabiber
    • Tuz


    İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.
    2. Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın.
    3. Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın.
    4. İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın.
    5. 5 dk kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun.
    6. Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin.
    7. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın.
    8. Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin.
    9. İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun.
    10. Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün. Eğer su yeterli değilse domates sosu ile ya da çok az salça ile sos hazırlayın ve 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •