Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 15dk
Tabanı Kadayıflı İrmikli Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 250 gr kadar tel kadayıf
- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı Sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta(bir sarı muhallebi için ayrılacak)
- 1. 5 su bardağı un
- 1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 50 gr. margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şekeri
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı portakal kabuğu
Tabanı Kadayıflı İrmikli Tatlım Tarifi Yapılışı
Hayırlı Ramazanlar herkese. Tabanı farklı muhallebili tarifimi umarım deneyenler beğenir.
Yapılışına geçelim;
- Margarini eritip küçük küçük kıydığımız kadayıfları içine atalım.
- Üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
- Arzu ederseniz ceviz veya fındıkta atabilirsiniz.
- Kavrulan kadayıfı soğuması için kenara alıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine kalan malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Kurabiye hamuru gibi bir karışım oluyor.
- Unu az gelirse çok az ekleyebilirsiniz.
- Hazırlanan karışımı yağlanmış dikdörtgen borcama seriyoruz.
- Üzerini elinizle bastırıp düzeltebilirsiniz.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Pişen pasta tabanımızı soğuması için kenara alıyoruz ve muhallebiye geçiyoruz.
- Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye katıp altını açıyoruz.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayan muhallebinin üzerine vanilya ve margarini ekleyip karıştırıyoruz.
- Altını kapattıktan sonra varsa zamanınız mikserle bir kaç dakika çırpıp yaptığımız tabanın üzerine döküyoruz.
- Dolapta tamamı ile soğuyunca servis yapıyoruz. Deneyecekler afiyet olsun.