Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 20dk
Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
Kebap İçin ;
- 600 gr köftelik kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy kapya biber
- 1 orta boy çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç kadar süt
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Lavaş İçin ;
- 500 gr un
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin ;
- 1 yemek kaşığı karışık salça+1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 orta boy domates
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı fındık yağı+1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Beyti Kebap Tarifi Yapılışı
- Lavaş ekmeği için hamuru hazırlayıp küçük parçalara ayırın ve her parçayı servis tabağından büyük açıp arkalı önlü pişirin.
- Pişen ekmekleri üst üste koyup üzerini örtüp dinlendirin.
- Kıymaya sütü, ince ve küçük doğradığınız kuru soğanı, kapya biberi, çarliston biberi ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
- Adana şeklini verdiğiniz etleri (ister şişte ister yağlı kağıt üzerinde) fırında 180 derece de çift taraflı pişirin.
- Sos için rendelediğiniz domatesleri yağda kavurun ve üzerine salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Kokusu çıktığında sıcak suyu da ilave edip kıvam alana kadar pişirin.
- Pişen etlerin yağına lavaş ekmeklerini bandırın ve hazırlanan sosu ekmeğin üzerine sürüp pişen kebapları koyun ve sıkıca sarın. Dürümleri istediğiniz kalınlıkta kesip servis tabağına alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırlanan salçalı sostan döküp ikram edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun💕