Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk
Meşhur Tokat Batı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 büyük boy çay bardağı ince bulgur
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dere otu (kuru dere otu koyuyorum çoğu zaman)
- 8-10 adet yeşil soğan
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı tepeleme salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
Yanına ;
- Asma üzüm yaprağı (olmazsa olmaz)
- Fırında kurutulmuş somun ekmek
- Domates
- Limon (yaprak eksi değilse limonda sıkabilirsiniz)
Meşhur Tokat Batı Tarifi Yapılışı
- Mercimeklerin üzerine 6 su bardağı su dökülerek 15-20 dakika kaynatılır biraz diri olacak şekilde.
- Daha sonra ocaktan alınır içine ince bulgur atılır kendiliğinden şişer bulgur birazda soğuyunca içine salçası katılarak karıştırılır.
- Yeşillikler doğranır baharatlar atılır üzerine 6-7 bardak daha su eklenir tuzu ve pul biberi atılır batın kıvamı çorba gibi olur fakat çok sulu olmaz. Yaptığımız batı üzüm yaprağına sararak yiyebilirsiniz.
- Yanına evde kuruttuğunuz ev ekmeği varsa çok güzel oluyor. İsteğe bağlı biraz limon sıkabilir domates de ekleyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.