Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 30dk
Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket eritilmiş margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5 – 3 su bardağı un
- Tercihe göre fındık adeti kadar (Olmayadabilir)
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bugün şahane bir gül tatlısı yapalım.
- Önce şerbeti hazırlayayım. Su ve şekeri birleştirip 10-15 dakika kaynatalım bir kenara alalım.
- Daha sonra margarini eritip diğer sıvı malzemelerle birlikte irmiği de ilave edip bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu ve unumuzu ilave edelim. 2, 5 bardaktan sonrasını kontrollü bir şekilde ilave edelim ben toplamda 3 su bardağı un kullandım bu oran sizin bardak büyüklüğünüze göre değişir tabi yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra bir merdane yardımıyla açalım çok ince de olmayacak çok kalında açılan hamuru çay bardağıyla keselim.
- Daha sonra resimde de gördüğünüz gibi üst üste getirip saralım ortadan ikiye keselim. İki adet gül elde edelim ortalarına fındık yerleştirelim.
- Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım ben toplamda 33 adet gül elde ettim evet pişmeye hazır 180 derecede fırına verelim.
- Kızarıncaya kadar pişirelim fırından çıkan güllerin üzerine ılıktan biraz daha sıcak şerbeti dökelim.
- 5-6 saat dinlendirelim tatlılar şerbeti cektikden sonra servise hazır şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun 😋😋