Tarçınlı Kurabiye

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Tarçınlı Kurabiye

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Tarçınlı Kurabiye

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 15dk


    Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için

    • 125 gr. tereyağı (Oda ısısında)
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    • 1 adet limon kabuğu rendesi
    • Aldığı kadar un (2-3 su bardağı arası)
    • 1 paket vanilya


    Bulamak için

    • 1 çay kaşığı tarçın (Artırılabilir)
    • Yarım su bardağı pudra şekeri (Artırılabilir)


    Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

    1. Un hariç hamur malzemesinin tümü yoğurma kabına alınır. Un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
    2. Hamurdan istenilen büyüklükte toplar elde edilir. (Kabartma tozu olmamasına rağmen hamur pişince biraz büyüyor, bu ayrıntıya dikkat edelim)
    3. Misket büyüklüğü yeterli olacaktır. Hamurun tamamı bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarmadan (13-18 dk. )pişirilir. Ben 15 dakikada pişirdim. ( Süre herkeste değişebilir, lakin çok pişirmeyin bu kez kıyır kıyır olur.
    4. 15 dakikada un kurabiyesi gibi oldu )Kurabiye pişerken tarçın ve pudra şekeri bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Kurabiyeler ılıdıktan sonra bu karışıma bulanır.
    5. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun💜
      NOT: Dondurucuya kaldıracaksanız tarçınlı karışıma bulamadan kaldırın. Kullanacağınız zaman donu çözülüp oda sıcaklığına geldiği zaman karışıma bulayıp kullanabilirsiniz☺️



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 3 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 3)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •