Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 35dk
Sütlü Revani Hafif Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 4 yemek kaşığı tepeli şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme irmik
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
Kreması için
- 1 paket krem şanti
- 1 paket krema olmayan sütle de olabilir
Sütlü Revani Hafif Tarifi Yapılışı
🌹hayırlı günler Ramazan’ın bitmesine 2 gün kalmış sizlere iftarınız açtıktan sonra çayla yenilecek en hafif bir tatlı tarifi vermek istedim defalarca deneyip her seferinde çok beğendiğimiz bir tarif Sizlerin de deneyip beğeneceğiniz eminim yapımına geçelim.
- İlk önce yumurta ve şekeri iyice çırpın 3 dakika yeterli daha sonra içine diğer malzemeleri ekleyip biraz daha çırpın.
- Yağlanmış borcama dökün. 180 derece fırında pişirin. Kek pişerken siz de şerbeti hazırlayın.
- Şerbet için süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırın. Ilık olsun kaynatmayın.
- Daha sonra pişen kekin her tarafını kürdana batırıp ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün
- Daha sonra soğumaya bırakın. O soğurken sizde kremayı yapın krema ve krem şanti iyice karıştırıp üzerine yayan bir gece dolapta dinlendirin. Daha lezzetli olacaktır üzerine sevdiğiniz fındık veya ceviz de süsleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun👌👍