Ağzı Açık (Peynirli)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Ağzı Açık (Peynirli)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Ağzı Açık (Peynirli)

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 25dk


    Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • Tuz
    • 1 paket yaş maya
    • Aldığı kadar un (Hamur toparlanır toparlamaz bırakın Çok yumuşak olacak)


    İç harcı için ;

    • Peynir (Evde tulum ezine biraz da normal peynirden vardı hepsini karıştırdım)
    • 1 adet yumurta (İç harcın içine koyuyoruz)
    • Maydanoz
    • Varsa az yeşil soğan (Olmasada olur)
    • Pul biber


    Ağzı Açık (Peynirli) Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle süt ile suyu biraz ılıtıp, toz şekeri de ekleyip mayayla karıştırıyoruz.
    2. Biraz bekledikten sonra diğer malzemeleride ekleyerek çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
    3. Mayalanması için 40 dk. kadar bekletiyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
    4. Hamurumuz mayalarından sonra (En az iki katına çıkması gerek)
    5. Biraz daha yoğurup tezgahta açıyoruz. Yuvarlak bir kapakla(Ben çaydanlık kapağı ile yaptım) hamurdan daireler kesiyoruz.
    6. Kestiğimiz her hamura iç harcımızdan koyup yayıyoruz.
    7. Kenarlarını görseldeki gibi kapatıp fırın tepsisine alıyoruz. Kenarlarına yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.



    Tarife Ait Diğer Resimleri











Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •