Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Orjinal Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 5-6 çay bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- Çeyrek limon suyu
Orjinal Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Daha sonra bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Hamurunuzdan parçalar koparıp, şeklini verdikten sonra tepsiye ya da borcama dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın.
- Ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti dökün.
- Üzerine bir tepsi kapatarak şerbeti çekmesini sağlayın. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.