Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 30dk
Tart Kalıbında Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kahve
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
Tart Kalıbında Tiramisu Tarifi Yapılışı
Öncelikle tarifimiz diğer tiramisu tarifleri ile aynı ama sadece muhallebimizfe labnemiz eksik ve tart kalıbında yapıyor olmam. 😗
- Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından yağ ve sütü de ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak un kakao vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekledikten sonra son bir çırpma işleminden sonra yağladığımız tart kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 30 dakika pişiriyoruz.
- Muhallebisi için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp göz göz olup kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyerek çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkan kekimizi ters çevirerek ilk sıcağı çıkan kekin üstüne 8- 9 kaşık hazırlamış olduğumuz ılık suya 2 kahve ve şekeri atıp karıştırdıktan sonra üstüne döküp ıslatıyoruz.
- Muhallebimizi de kekimizin ortasına döküp eşit şekilde yayıyoruz.
- Son olarak ise kakaomuzu eleyerek muhalebimizin üstünü kakao ile kapatıyoruz dilerseniz benim gibi üstünü süsleyebilirsiniz. ☺
1 gece buzdolabında dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz herkese afiyet şifa olsun 💙🌷😙😍