Tadına Doyulmayan Tulumba Tatlısı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Tadına Doyulmayan Tulumba Tatlısı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Tadına Doyulmayan Tulumba Tatlısı

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 40dk


    Tadına Doyulmayan Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı su
    • 2. 5 su bardağı un
    • 50 gr tereyağ
    • 1 çimdik tuz
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 3 çorba kaşığı irmik
    • 3 yumurta


    Şerbeti için

    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • Çeyrek limon suyu
    • Kızartmak için sıvı yağ


    Tadına Doyulmayan Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı

    Merhaba, sizlere çok lezzetli olan Tulumba tatlısını tarif etmek istiyorum. Hele Ramazan’da tadına doyulmayan tulumba tatlısını denemenizi tavsiye ederim.

    1. Önce şerbetini hazırlayın. Çünkü şerbetinin iyice soğuk olması gerekiyor. Su ile şekeri kaynatın.
    2. Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın ve kıvam alana kadar biraz daha kaynatın ve soğumaya bırakın iyice soğusun.
    3. Daha sonra hamuru hazırlayın. Hamur için tereyağını tavada eritin.
    4. Üzerine suyu tuzu ve şekeri ekleyip kaynatın.
    5. Kaynadıktan sonra unu ekleyin. Topak olmayacak şekilde iyice karıştırın ve 5-6 dakika kavurun.
    6. Daha sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
    7. Ilındıktan sonra sonra 3 adet yumurtayı(teker teker ) ve irmiği ekleyip birlikte yoğurun.
    8. Yoğurduktan sonra bir tavanın içine bolca yağ koyun ve yağı ısıtın.
    9. Daha sonra altını kısın. Sıkma torbasının ucuna yıldız aparatı takın ve sıkma torbasına koyduğunuz hamurları yağın içine sıkın.
    10. Ucunu makasla kesin. Kısık ateşte yavaş yavaş kızarması gerekiyor. Çünkü eğer hızlı kızarırsa içleri çiğ kalır.
    11. Kızaran hamurları belli bir müddet karıştırmayın.
    12. Dağılmaması için, üzerleri sertleşip kabardıkları zaman bir delikli kepçeyle ara sıra karıştırın.
    13. Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine bir kere daldırıp çıkartın.
    14. Çıtırlığı bozulmaması için çok fazla şerbetin içinde bekletmeyin.
    15. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Tulumba tatlımız hazır. Hem lezzetli hem de evinizde doğal olarak yapabileceğiniz tulumba tatlısını denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu TosunPaşa für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •