Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 25dk
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak)
Üzeri için ;
- 2 yumurtanın akı
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağı veya margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, hindistan cevizini güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra iyice birbirine karışan malzemelerimize un, kabartma tozu, vanilya ekleyip kıvam alana kadar yoğuruyoruz. ( Un miktarı belirtmiyorum undan una değişir, kontrollü bir şekilde eklemeler yapınız. )
- Kulak memesi kıvamına gelince cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlıyoruz ve tabağa almış olduğumuz yumurta akı ve hindistan cevizine önce yumurta akı sonra hindistan cevizi olacak şekilde üst kısmını buluyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyelerimiz servise hazır. Hem az malzemeli, hemde çok lezzetli :) Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.