Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nisasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket toz krem santi
İçi için
- Muz (Arzuya göre başka meyvelerde olabilir)
Keki ıslatmak için :
Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
- Kekin malzemeleri derin bir kaba alınıp karışıtırılır. Yağlı kağıt serili tepsiye 170 derecede pişirilir.
- Ilıdıktan sonra servis tabağı ebatında kesip kalan parçaları robottan geçirelim.
- Krema için: malzemeleri tencereye alıp pürüzsüz olacak şekilde karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra içerisine toz krem santimizi ekleyip karıştıralım pürüzsüz olacak.
- Tabağa aldığımız kekimizi yarım su bardağı süt ile ıslatalım.
- Üzerine hazırladığımız harcı döküp ortadan 2 ye böldüğümüz muzları sıralayalım.
- Kalan harcı ekleyip robottan çektiğimiz kekide toz halde üzerine serpelim. 4 ve 5 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyip istenilen şekilde süslenip servise hazır.