Limonlu Pamuk Kek

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Limonlu Pamuk Kek

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Limonlu Pamuk Kek



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 45dk


    Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

    • Kek için kullandığım bardak : 170 ml
    • 4 adet iri yumurta (L)
    • 1, 5 bardak şeker
    • 1 bardak sıvı yağ
    • 1 bardak yoğurt
    • Yarım adet iri limonun suyu
    • Yarım adet iri limonun rendesi (ince tarafıyla)
    • 2, 5 bardaktan az fazla un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu


    Glazür İçin ;

    • Kullandığım bardak: 200 ml
    • 1 bardak pudra şekeri
    • 6-7 yemek kaşığı kadar su /kontrollü ekleyin


    Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

    1. Yumurta, şeker, vanilya ve (ince rende) limon kabuğu mikserle beyaz kabarık bir krema görüntüsü alıncaya kadar çırpılır.
    2. Yoğurt, yağ, limon suyu eklenip tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozu ilave edilerek homojen olana kadar çırpılır.
    3. Hamur yağlanıp, unlanmış uygun bir kek kalıbına boşaltılır. Önden ısıtılmış 175 derece alt/üst fansız ayar fırında 45 dakika kontrollü olarak pişirilir.
    4. Kek pişerken uygun bir kaba pudra şekeri alınır. Üzerine kaşık kaşık su ilave edilip, bir yandan iyi bir şekilde çırpılır.
    5. Kalıptan çıkarılan kek soğumaya bırakılır. Soğuduğunda üzerine glazür gezdirilir.
    6. Glazür donduğunda servis edilmeye hazırdır. Ertesi güne bile yumuşacık kalabilen mükemmel aromalı bir kek!


    Afiyet olsun.


    Tarife Ait Diğer Resimleri































































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •