Haşhaşlı Bükme

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Haşhaşlı Bükme

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Haşhaşlı Bükme



    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 40dk


    Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 1 paket instant maya
    • 2 3 yemek kaşığı şeker ( isteğe göre arttırılabilir)
    • 5 6 su bardağı un ( markaya göre değişiyor)


    İç Harcı ;

    • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
    • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı şeker


    Haşhaşlı Bükme Tarifi Yapılışı

    Merhabalar
    Bu güzel tarifi mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum öyle lezzetli ki 💙

    1. Bir kaba mayayı şekeri ve bir miktar ılık su koyup mayayı aktif edelim.
    2. 10 dakika bekleyip ılık süt ılık su sıvı yağ ve tuzu ekleyip güzel yumuşacık ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 40 – 50 dakika dinlendirin.
    3. Bu sırada bir kaba haşhaş, çekilmiş ceviz, sıvı yağı ve şekeri iyice karıştıralım.
    4. Sonra 7 eşit parçaya bölüp servis tabağı büyüklüğünde açalım.
    5. Hepsinin arasına haşhaş ezmesinden sürelim. sadece en üstüne sürmüyoruz. merdane yardımıyla büyüterek açalım.
    6. 2 şer santim aralıklarla keselim. bükerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
    7. Üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika dinlendirelim.
    8. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 – 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun 💙



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •