Russischer Zupfkuchen

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Russischer Zupfkuchen

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Selam

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Russischer Zupfkuchen

    Konuya Uygun bölüm bulamadigim icin buraya actim. Mod ve admin arkadas umarim ileride bu konu hakkinda insallah Uygun bir bölüm acar ve artik herkes bu bölümde mutfaktaki hünerlerini bizimle paylasir.

    Evet beyler (bayan üyeler, siz simdi sirtinizi koltuga yaslayin ve bakin erkeklerde mutfak konusunda ne gibi marifetli olanlar var diye)

    iptv, crac, Serial falanda filan........simdi bunlarin sirasi degil. Konumuz bircogumuzu terletecek cinsten, evet bu sefer bambaska konu: Yemek ve pasta tarifeleri

    Muhakkaki aramizda yemek konusunda eli hünerli olan, her parmaginda bir marifet bulunan arkadaslar vardir. Bunda süphem yoktur. Iste size firsat, Burda artik herkes bildigi ve yaptigi yemegin veya pastanin tarifesini, nasil pisirdigini bizlere gösterebilir. Hadi gösterin kendinizi, ispatlayin kendinizi, lakin biz hanimlara muhtac degiliz, biz her Zaman kendi isimizi kendimiz yapariz, erkekler hürdür ve hür kalacaklar ( diyorum ;) )

    Konuyu ben actim, onun icin ilk hünerini gösterende ben olayim. Umarim bayan arkadaslar anlatim tarzima gülmezler ve idare ederler. Bu günkü yemek tarifemiz bir Pasta olacak: Russischer Zupfkuchen.

    Malzemeler (4 kisi icin):

    -4 yumurta
    -370g un
    -250g yag
    -500g Quark (türkcesini bilmiyorum)
    -300g Seker
    -50ml Sahne veya süt
    -50g Kakao tozu
    -20g Pudding tozu
    -1 Kücük paket backpulver
    -1 Pasta tepsisi

    Yapilis sekli:

    1. adim: bir büyük cukur tupperwareye 1 yumurta ve 150g Seker, 200g yag, bütün unu, Kakao tozu ve backpulveri katiyoruz.
    2. adim: bu malzemelerin hepsini kattiksan sonra elimizle (elleri önce yikamayi unutmayin beyler) bir güzel karistiriyoruz. karistirma süresi o Zaman bitiyor, eger hamur lapa lapa olduysa ve birlestiyse
    3. adim: karistirdiktan sonra icinden dörtte-bir parca alip onu bir kenara koyuyoruz (bu kenara koydugumuzu daha sonra isleyecegiz)
    4. adim: Pasta tepsisine bu karistirdigimiz hamuru güzel bir bicimde ve esit kalinliginda ve ayarinda kenarlarida dahil yerlestiriyoruz.

    Simdi pastanin ic yapilis seklinin tarifi:

    1. adim: Cukur bir tupperwareye Puddingpulver, sahne veya sütü katiyoruz ve iyice karistiriyoruz
    2. adim: kalan 3 yumurtayi ve diger malzemeleri icine veya üstüne ekliyoruz (hamurdan aldigimiz parcayi degil, o hala bir kenarda duracak)
    3. adim: bir mutfak mikseri ile tupperwarenin icindekini güzelce karistiriyoruz ( sivi maddesini olana Kadar)
    4. adim: karistirdaktan sonra bunu Pasta tepsisinde hazir bulunan hamurun icine esit ve düzenli bir bicimde yayiyoruz

    bunlari yaptiktan sonra Pasta tepsisini firina atiyoruz ve 180 derecede (Umluft) 15 dakika boyunca pisiriyoruz. Ama firina atmadan evvel firini önce hafif derecede calistiriyoruz (Vorheizen) 5 dakika yeterlidir.

    15 dakika gectikten sonra pastamizi firindan cikariyoruz ve pastanin üzerine daha önce dörtte-bir ayirdigimiz parcadan Kücük Kücük taneler yaparak pastanin üzerinin her yerine dagitarak ekliyoruz. bunuda yaptiktan sonra pastamizi gene firina atiyoruz. ama bu sefer 45 dakika süresi ile 180 derecede (gene umluft) pisiriyoruz.

    45 dakika sonra pastamizi firindan cikarip 2-3 Saat sogumasi bekliyoruz. soguduktan sonra servis yapabilirsiniz.

    Sonuc?Buyrun afiyet olsun :


    [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..

    Bu pastayi bende ilk defa yaptim ve sonucu muazzam oldu. Tadi sahane lezzetli. sadece tadi degil görünüsü bile gel beni ye diyor.

    Hadi bakim gösterin kendinizi ve sizde bir-iki yemek veya Pasta tarifi sunun. Bakarsiniz ileride kismetiniz cikar :)


Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •