Balikesirin meshur Hösmerimi

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Balikesirin meshur Hösmerimi

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Haci Sakir

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Balikesirin meshur Hösmerimi

    Selam Arkadaslar, sizlere benim Memleketim mesur Hösmerimi nasil yapildigini tarif etmek istiyorum.

    Mazemeler:

    -1 kg süt (pişmemiş olacak)
    -1 çay kaşığı peynir mayası
    -1,5 bardak irmik
    -3.5 bardak şeker (kararini siz verin 3 veya 4 bardak da olabilir)
    -1 yumurta sarısı

    Tatlının sütü pastorize olmayacak yani hazır süt olmayacaktır.
    Ilik süte 1 cay kasigi peynir mayasini katiniz. üstünü kapatip 2 saat bekleyiniz.
    Sütümüz peynir oldugu zaman hazirdir.Peyniri (sütü) karistirin. Yumurta sarisini icine katin.
    Ocagin üstüne koyup hafif isindigi zaman, sekeri icine karistirin, birazdaha isindigi zaman irmiki katin ve devamli karistirin.
    Dibinin kesinlikle tutmamasina özen verin.
    Hösmerim kaynadigi an, ocagi kapatabilirsiniz.
    Afiyet olsun Arkadaslar :-)

    Saniye Anne den de bakabilirsiniz.








Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •