Almanya'da oturum hakkında yeni gelişme

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Almanya'da oturum hakkında yeni gelişme

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von haveri68

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Almanya'da oturum hakkında yeni gelişme

    Almanya'da yaşayan yüz binlerce Türk vatandaşını yakından ilgilendiren yabancılar yasasında bazı değişiklikler oldu. Yeni yapılan düzenlenmelere göre, Türkiye'de uzun süre kalsa da belli şartları taşıyan vatandaşların Almanya'daki oturum hakkı iptal olmayacak.

    Yabancılar dairesinden izin almadan Türkiye'de okul, iş, evlenme ve yurt dışına yerleşme gibi nedenlerle altı aydan fazla kalan Türk vatandaşlarının oturum hakları iptal ediliyor.

    Bu durumda oturum haklarını kaybetmek istemeyen vatandaşların, Türkiye'ye gitmeden önce mutlaka bağlı bulundukları yabancılar dairesinden durumlarını gerekçelendiren gerekli evrakları yanlarında götürerek izin almaları gerekiyor. Bunun yanında süresiz oturum iznine (Niederlassungserlaubnis) sahip vatandaşlar için özel haklar var.


    Alman vatandaşıyla evli bir Türk vatandaşı, söz konusu oturum hakkına sahip ise bu oturum hakkı iptal olmuyor. Söz konusu vatandaşların tek yapması gereken, Alman vatandaşı eşiyle birlikte yabancılar dairesine gidip Almanya dışında ve Almanya'ya döndüklerinde evliliklerinin devam edeceği beyanı vermek.


    Yine Almanya'da en az 15 yıl kesintisiz yaşayan, bu oturum hakkına sahip olan ve 60 yaşını dolduran Türk vatandaşları, 12 ay içinde Almanya'ya gelmeleri halinde oturum izinleri iptal edilmiyor.

    Ayrıca 15 yıl Almanya'da yaşayan, Niederlassungserlaubnis hakkına sahip Türk vatandaşları, altı aydan fazla Türkiye'de kalsalar da Almanya'ya geri döndükleri zaman geçimlerini (Lebensunterhalt) sağlayabilecek durumda iseler bu oturum hakları devam ediyor

    Kaynak Hürriyet gazetesi




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •