Bademli Mürdüm Erikli Pilav

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Bademli Mürdüm Erikli Pilav

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Mete

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Bademli Mürdüm Erikli Pilav



    Kaç Kişilik
    3 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Bademli Mürdüm Erikli Pilav Tarifi İçin malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç 
    • 150 g kuşbaşı et (İsteğe göre hiç konmaya da bilir)
    • 1 adet orta boy havuç (Rendelenmiş)
    • 1 adet soğan 
    • 1/2 yemek kaşığı tereyağı 
    • 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • Tuz, karabiber
    • 1 çay kaşığı yenibahar 
    • 1 çay kaşığı tarçın 
    • 2 avuç badem 
    • 2 avuç mürdüm eriği 
    • 1 su bardağı et suyu
    • 3/4 su bardağı su

    Bademli Mürdüm Erikli Pilav Nasıl Yapılır?
    Tarif ve yapım: Deniz Orhun  
    Fotoğraf: Mehmet Ateş

    • Etleri birkaç damla sirke ile terbiye edin.
    • Çelik tavada soğanı su ile kavurun. Terbiye ettiğiniz etleri de ekleyin (Etlerin çelik tavaya yapışmasından korkmayın, etler piştikçe tavayı bırakır. Siz kaldırmaya çalışırsanız tavaya yapışır, bu yüzden sabırlı olun).
    • Daha sonra tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve pilav tenceresinde eritin.
    • Bademleri ve havucu ekleyip kavurun.
    • Pirinci atın ve kavurun. Tüm baharatları ekleyin. 
    • Suyunu ilave edin, bir taşım kaynayınca altını kısın ve kapağını kapatın. 20 dakika sonra pilavınız hazır. Altını kapatın, tencerenin içindeki nemi almak için temiz bir bez ile demlenmeye bırakın.

    Farklılık yapmak için, kayısılı ve erikli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •