Hamsili Pırasalı Pilav

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Hamsili Pırasalı Pilav

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Aybüke

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Hamsili Pırasalı Pilav



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Hamsili Pırasalı Pilav Tarifi İçin malzemeler

    • 3.5 su bardağı Amerikan pirinci
    • 1.5 kg hamsi
    • 3 pırasa
    • 125 gr margarin
    • 2 soğan
    • Yarım demet dereotu
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 2 çorba kaşığı nane
    • 2.5 su bardağı su
    • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
    • Tuz
    • Karabiber
    • Yenibahar
    • Kuş üzümü

    Hamsili Pırasalı Pilav Nasıl Yapılır?
    Pirinci yıkayıp ılık tuzlu ve limonlu suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğan ve pırasayı temizleyip kıyın.

    Hamsilerin kılçıklarını temizleyip bol suyla yıkayın. Tuzlayıp süzgeçte bekletin.

    Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Pırasayı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Pirinç, rolmalık fıstık, kuşüzümü, baharat ve tuzu ekleyin. Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve 10 dakika dinlendirin.

    Yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Hamsilerin yarısından fazlasını kalıbın tabanına dizin. Kenarlarda kalan hamsileri uçları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine pilavı yayın. Kalan hamsileri dizin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Dışa taşan hamsileri üzerine kapatın. 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.




  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu Aybüke für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •