Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Tibet

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin malzemeler

    • 3 adet patlıcan 
    • Kızartmak için sıvı yağ 
    • 2 adet büyük boy soğan (Piyazlık doğranmış) 
    • 2 su bardağı bulgur 
    • 3 su bardağı et suyu 
    • Tuz, karabiber

    Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
    Sebzeli bulgur pilavı sevenler için çok lezzetli bir tarif.

    • Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında doğradıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın. 
    • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı karamelize olana dek kavurun. 
    • Patlıcanları tabanı düz bir pilav tenceresinde dizin. Üzerine önce karamelize soğanları sonra bulguru yayın. En son sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte, bulgurlar şişene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

    Pilavın yanına hazırlayacağınız kayısılı kuzu eti tarifine göz atın.




  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu Tibet für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •