Hayrabolu Tatlısı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Hayrabolu Tatlısı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Tahsin

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Hayrabolu Tatlısı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Hayrabolu Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 500 gr tuzsuz peynir
    • 3 yumurta
    • 2 su bardağı un
    • File badem
    • Yarım su bardağı irmik
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

    Şerbeti için

    • 4 su bardağı su
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 2~3 damla limon suyu

    Hayrabolu Tatlısı Nasıl Yapılır?
    Yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Peyniri çatal yardımıyla ezin ve çırptığınız yumurtalara ekleyin. İrmik, karbonat ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparın ve yuvarlayıp file bademe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Suve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ekleyin. Ocağı kapatın. Pişen hamurları şerbetin içine ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •