Bol Otlu Bahar Böreği

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Bol Otlu Bahar Böreği

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Mete

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Bol Otlu Bahar Böreği



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Bol Otlu Bahar Böreği Tarifi İçin malzemeler
    Hamuru için

    • 4 çay bardağı un
    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1.5 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 1 çay bardağı su
    • Tuz

    Hamuru açmak için

    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

    İç harcı için

    • Yarım demet ebegümeci
    • Yarım demet kuzu kulağı
    • Yarım demet hardal otu
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet taze soğan
    • 7~8 dal taze kekik
    • 6~7 dal taze fesleğen
    • 2~3 dal dereotu
    • Yarım kg lor peyniri
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kırmızı pul biber

    Üzeri için

    • 1 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yumurta sarısı

    Bol Otlu Bahar Böreği Nasıl Yapılır?
    Hamur için un, yumurta, zeytinyağı, kabartma tozu, karbonat, tuz ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için yıkayıp süzdüğünüz otları iri doğrayıp geniş bir kaseye alın. Tuz ve baharatları ilave edip elinizle ovun. Dinlenen hamuru 5 eşit bezeye ayırın. Üzerlerine nişasta ve un karışımından serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurları aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste alın ve bir merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın. Hamurun bir kenarı düz olacak şekilde, yaklaşık 10-15 cm içeri doğru katlayın. Hamurun 5 cm içinden başlayarak yarısının tamamını peynir ile kaplayın. Peynirin üzerine hazırladığınız otlu harcı yayın. Hamurun diğer yarısını harcın üzerine kapatıp kenar kısımlarını içe katlayarak geniş bir rulo şekline getirin. Yoğurt zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kasede çırpın ve rulo böreğin üzerine sürün. Böreği yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine bir kasede karıştırdığınız yoğurt ve zeytinyağından sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.




  2. The Following User Says Thank You to Mete For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •