Eyşili Pilav (Kastamonu)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Eyşili Pilav (Kastamonu)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Tibet

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Eyşili Pilav (Kastamonu)



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Eyşili Pilav (Kastamonu) Tarifi İçin malzemeler

    • 3 su bardağı siyez bulguru
    • 2 soğan
    • 3 su bardağı ekşi ayran ya da ekşi yoğurt
    • 30 gr tereyağı
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 20 yaprak pazı
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • Taze nane
    • Tuz
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber

    Eyşili Pilav (Kastamonu) Nasıl Yapılır?
    Siyez bulgurunu yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip sulu kalacak şekilde pişirin. Tüm taze otları ve pazı yapraklarını yıkayın. Elinizle küçük parçalara toparın ve ayrı bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. 3 su bardağı ekşi ayranı ekleyerek karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Küp doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Salça ve baharatları ilave edin. Salçalı sosu ve siyez bulgurunu yeşilliklerin bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.



  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu Tibet für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 3 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 3)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •